Tájékoztató a zárt Facebook csoportról

A Ginkonet Kecskemét önkéntesen szerveződő, önsegítő jellegű zárt Facebook csoport, amely az Alzheimer-kórral és más demenciával élő kecskeméti lakosok, hozzátartozóik valamint egészségügyi és szociális szakemberek részvételével alakul.

A csoportban a résztvevők feltehetik kérdéseiket, megoszthatják észrevételeiket és megfogalmazhatják nehézségeiket, amelyekre moderálás mellett szakmai válaszokat kapnak.

A zárt Facebook csoport tagság lehetővé teszi a Ginkonet Demencia Tudástárban elhelyezett tartalmak elérhetőségét.

A Kecskeméti zárt Facebook csoporthoz azok csatlakozhatnak, akik megválaszolják a csatlakozáskor feltett kérdéseket, elfogadják és betartják a csoport működési szabályait!

Kommunikációs szabályok:

  1. Pozitivitás, segítőkészség – Nyújts pozitív teljesítményt ebben a csoportban. Célunk egymás segítése, a megoldások megtalálása!
  2. Kölcsönös tisztelet – Mindannyiunk közös feladata, hogy befogadó környezetet teremtsünk. Bánjunk egymással tisztelettel. Az egészséges vita természetes, de a kedvesség elengedhetetlen.
  3. Kölcsönös bizalom – A csoport tagjai kölcsönösen bíznak egymásban. A beszélgetések érzékeny és személyes dolgokat is érinthetnek. A csoportban elhangzottak meg kell maradniuk a csoporton belül, ez mindannyiunk érdeke!
  4. Véleményszabadság – A csoport tagjai tiszteletben tartják egymás véleményét. Tilos a saját vélemény ráerőltetése a többi csoporttagra, az ítélkezés és a megbélyegzés.
  5. Személyes adatok védelme – A személyes adatok védelme érdekében tilos a csoportban bárki személyes adatainak (e-mail cím, lakcím, telefonszám stb.) közvetlen megadása. Használjuk a „privát üzenet küldése” funkciót.
  6. Szabálykövető magatartás – A szabályok „nem ismerete” nem ad felmentést azok betartása alól! Aki nem tartja be a szabályokat először figyelmeztetést kap, másodszorra már külön indoklás nélkül kizárható.
  7. Megfelelő hangnem, stílus – Tilos a csoportban a tiszteletlen hangnem, a káromkodás, a sértegetés, a befolyásolás és a többi tag sérelmére való humorizálás.
  8. Szakmaiság, hitelesség – Tilosak a csoportban orvosságokkal, gyógyszereléssel, gyógykezeléssel kapcsolatos javaslatok megosztása, ez minden esetben szakember feladata. Az ilyen típusú bejegyzések azonnal törlésre kerülnek.
  9. Marketing, értékesítés – A csoportban saját vagy mások termékeinek szolgáltatásainak reklámozása, árusítása nem megengedett. A szabály megszegése figyelmeztetést követően kizárást vonhat maga után.
  10. Kitiltás – Az ADMIN és a MODERÁTOR előzetes figyelmeztetés nélkül is elutasíthatnak, törölhetnek nem szabályos posztokat, továbbá a kéretlen tartalmat posztoló, nem megfelelően viselkedő tagokat tilthatják.

Kövessen bennünket Facebookon. Csatlakozzon hozzánk!

Segítségre van szüksége?

Keressen bennünket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Elsőként értesülhet minden aktualitásunkról, hírünkről,
a Kecskemét Demencia Akcióprogrammal kapcsolatban!