p
ÁLTALÁNOS ISMERETEK A DEMENCIÁRÓL

a Ginkonet Demencia Tudástárban

Mit nyújt a Tudástár?

Itt könnyen, egyszerűen és közérthetően szerezhet alapvető információkat az Alzheimer-kórról és egyéb demenciákról. Újra olvashatja, átismételheti a kapott információkat, amikor szükségét érzi vagy amikor ideje engedi. Megnézheti a témában készített rövid videókat kiegészítve ismereteit. Minél több kurzust végigolvas, annál több ismeret fogja támogatni Önt a demenciával való minél könnyebb együttélésben.

Lakossági tájékoztató anyagok

Miért jó tanulnunk a demenciáról?

Minél többet tudunk a demencia szindrómáról, annál sikeresebben birkózunk meg a napi kihívásokkal!

Érintettként így a lehető legtovább kezünkben tudjuk tartani sorsunkat és döntéseket hozhatunk életünk fontos kérdéseiben.

Hozzátartozóként felkészültebben és személyre szólóan tudunk segítséget nyújtani szerettünknek, oly módon, hogy közben magunkra is vigyázunk.

Érdeklődőként megváltozhat szemléletünk, megértőkké és segítőkészekké válunk a demenciával élőkkel és családjaikkal kapcsolatban.

Fontos tudnunk, hogy a diagnózist követően még hosszú élet várhat a demenciával élő személyre, amely még sok boldog élményt tartogathat magában.

Tudástár témakörök

Fórumok

A fórumok videós tartalmai segítségére lesznek a demencia megismerésében, a felkészülésben a demenciával élő személy gondozására.

Kritikus gondozási helyzetek

Ismerje meg a kritikus gondozási helyzeteket és hogy milyen megoldásokat alkalmazhat azok hatékonyabb kezelésére.

Digitális jóléti technológiák

Fedezze fel a digitális jóléti technológiákban rejlő lehetőségeket a demenciagondozás területén, használja azokat Ön is.

Nincs egyedül problémájával! Ha Ön kecskeméti lakos, az alábbi elérhetőségeken kérhet segítséget:

Kapcsolódási pontok Kecskeméten

Memória Pont Kecskemét

Úgy érzi, romlik a memóriája? Tüneteket észlel önmagán vagy hozzátartozóján? Szeretne többet tudni a témáról és bizonyosságot akar? Ez esetben keresse a memória tanácsadót!
A Memória Ponton felkészült szakemberek várják kapcsolatfelvétel és személyes konzultáció céljából. A témáról rövid olvasmányos anyagokat kaphat, tájékoztató filmet nézhet és csatlakozhat a hasonló problémákkal küzdő emberek csoportjaihoz.

Ginko Klub Kecskemét

A GINKO Klubok kis létszámú, családias hangulatú önsegítő csoportok, ahol azonos problémával küzdő emberek találkoznak rendszeres időközönként.

Csatlakozzon a városban működő, valamely szimpatikus önsegítő csoporthoz. A csoportban megismerkedhet hasonló helyzetben lévő emberekkel. Megosztott történeteikből sokat tanulhat a betegséggel való együttélésről, egyben érdemi támogatást is kaphat, ha megfogalmazza kérdéseit és igényeit.

Segítségre van szüksége?

Keressen bennünket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Elsőként értesülhet minden aktualitásunkról, hírünkről,
a Kecskemét Demencia Akcióprogrammal kapcsolatban!